Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с бишкоти и крокан

Ябълков сладкиш с бишкоти и крокан

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Ябълков сладкиш с бишкоти и крокан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 парчета

Необходими продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • ябълки - 5 - 6 бр., обелени
  • канела - 1 пакетче
  • захар - 2 - 3 с.л. за ябълките
  • сметана - 500 г заквасена
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • захар - 1/2 к.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките на едро ренде. Смесете ги със захарта и прибавете няколко супени лъжици вода. Сварете ги, докато омекнат. Добавете канелата, разбъркайте и оставете сместа настрани.

В правоъгълна форма наредете пласт бишкоти, пласт ябълкова смес и редувайте така, докато продуктите свършат. Накрая трябва да е пласт от ябълковата смес. Сложете сладкиша в хладилника за 2-3 часа да се стегне.

Разбийте сметаната със захарта и залейте сладкиша. Загладете повърхността и отново сложете в хладилника.

Пригответе крокана, като карамелизирате захарта в намаслен съд до златисто. След това свалете от котлона и оставете да се охлади. Начукайте карамела, за да получите парчета с различни форми и с тях посипете сладкиша.

Сложете го в хладилника, докато стане време за сервиране.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: