Начин на приготвяне
Първо разделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте с 1/2 от пудрата захар до получаване на гъст и хубав сняг (използвайте миксер).
Отделно разбийте жълтъците с останалата захар. Обединете двете смеси постепенно.
На части добавете брашното, като вече бъркате с дървена лъжица.
Сложете хартия за печене в тава и шприцовайте с пош бишкотите, като оставяте разстояние между тях.
Поръсете ги с малко пудра захар.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете бишкотите докато порозовеят. Охладете ги.
През това време разтопете маслото с шоколада на водна баня.
Разбийте с миксер сметаната. Добавете към нея желете и разбъркайте хубаво.
Слепете сладките две по две и горната част на всяка една потопете в глазурата.
Накрая поръсете с крокан и оставете да стегне глазурата.
Слепените бишкоти с шоколадова глазура и крокан са готови.