Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Класически великденски курабии

Класически великденски курабии

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k9122
Класически великденски курабии
Снимка: Мария Симова
1 / 4
15/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
50
"Бързаме да си припомним рецептата за класически великденски курабийки, че празникът чука на вратата"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 0.5 ч.ч.
  • мазнина - 0.5 ч.ч. смес (масло, олио, свинска мас)
  • амонячна сода - 1 пак. (10 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилии - 2 прахчета
  • лимони - 0.5 бр. кората
  • брашно - 700 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - за поръсване кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и оформете кладенче. Разтворете содите в киселото мляко и след като шупнат, ги прибавете в кладенчето.

Добавете разтопената и охладена мазнина и разбитите яйца със захарта, ванилиите и настърганата кора на половин лимон. Разбъркайте сместа и замесете тесто.

Рецептата е много точна, затова поставяйте продуктите точни.

Завийте тестото и оставете да престои за 30 минути, след което разточете на кора с дебелина 0.5 см. Нарежете ги със форми за рязане на курабии и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене.

Намажете ги с разбитото яйце и поръсете със кристална захар.

Печете великденските курабии в предварително нагрята на 180 градуса фурна да златист цвят.

Охладените курабии с амонячна сода съхранявайте в затворени кутии или буркани за сладки.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това са други курабии.
КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИИ се прави БЕЗ КИСЕЛО МЛЯКО и с 6(по-дребни или 5 едри) яйца, 1 ч.ч.(200мл.) стопена мас и др. подробности.
02.05.2023 12:42
Анонимен
Анонимен
Рецептата не е сполучлива?, курабиите станаха като кекс, въпреки, че ползвах точната пропорция продукти...загуба на време
15.04.2023 23:47
1
1
Покажи всички подкоментари