Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и оформете кладенче. Разтворете содите в киселото мляко и след като шупнат, ги прибавете в кладенчето.
Добавете разтопената и охладена мазнина и разбитите яйца със захарта, ванилиите и настърганата кора на половин лимон. Разбъркайте сместа и замесете тесто.
Рецептата е много точна, затова поставяйте продуктите точни.
Завийте тестото и оставете да престои за 30 минути, след което разточете на кора с дебелина 0.5 см. Нарежете ги със форми за рязане на курабии и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене.
Намажете ги с разбитото яйце и поръсете със кристална захар.
Печете великденските курабии в предварително нагрята на 180 градуса фурна да златист цвят.
Охладените курабии с амонячна сода съхранявайте в затворени кутии или буркани за сладки.
Коментари
КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИИ се прави БЕЗ КИСЕЛО МЛЯКО и с 6(по-дребни или 5 едри) яйца, 1 ч.ч.(200мл.) стопена мас и др. подробности.