Начин на приготвяне
В купа смесете захарта, солта, жълтъка и яйцето. Разбъркайте на ръка. Изсипете ваниловата захар, кората от лимон, само жълтата част, и олиото.
В отделен съд пресейте брашното и го добавете към яйчената смес. Изсипете и бакпулвера и замесете тесто за курабийки.
Набрашнете работната повърхност, разточете на кора, дебела 3-4 мм. Вземете форма за сладки и изрежете. Подходящ диаметър е 4 см. Сложете ги в тава с хартия за печене.
Не изхвърляйте остатъците, съберете ги, пак ги разточете, изрежете сладките и така до изчерпване на тестото.
Изпечете лесните курабийки за 15 мин. на 180 градуса. След като се охладят, слепете с избраното сладко.
Поднесете слепените курабии с мармалад за чаено парти или следобед с приятелки.