Слепени курабии с мармалад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Слепени курабии с мармалад
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Ако работите от у дома, в обедната почивка освен да обядвате, може да направите и едни бързи слепени курабийки с пълнеж"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр. XL
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 280 г
  • захар - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сладко - или мармалад за слепване
  • кора от лимон - 1 с.л. равна, настъргана
  • ванилова захар - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта, солта, жълтъка и яйцето. Разбъркайте на ръка. Изсипете ваниловата захар, кората от лимон, само жълтата част, и олиото.

В отделен съд пресейте брашното и го добавете към яйчената смес. Изсипете и бакпулвера и замесете тесто за курабийки.

Набрашнете работната повърхност, разточете на кора, дебела 3-4 мм. Вземете форма за сладки и изрежете. Подходящ диаметър е 4 см. Сложете ги в тава с хартия за печене.

Не изхвърляйте остатъците, съберете ги, пак ги разточете, изрежете сладките и така до изчерпване на тестото.

Изпечете лесните курабийки за 15 мин. на 180 градуса. След като се охладят, слепете с избраното сладко.

Поднесете слепените курабии с мармалад за чаено парти или следобед с приятелки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: