Начин на приготвяне
Чудесни бабини курабии за закуска.
В купа с телена бъркалка се разбиват яйцата със захарта. Содата - и двата вида, се разбърква да шупне и прибавяме в яйчената смес.
Добавя се мека мас, олио, течна ванилия и с брашното се замесва средно меко тесто да не лепне.
Разделя се на три равни части. Всяка се оформя на фитил и се нарязва на равни части - 7-8 броя.
С ръце се сплесква на малка кръгла питка, в средата поставяме мармалад от сини сливи и захлупваме отгоре с едната половинка.
С пръсти се прищипват. Овалваме домашните захаринки в кристална захар в плитка чиния, нареждат се в тава върху хартия на разстояние.
Печем в загрята фурна 180°C около 15-20 минути до готовност.
Чудесни захаринки с мармалад с кафе или чай за почивните дни!