Начин на приготвяне
За приготвянето на този великолепен тиквен сладкиш, най-напред трябва да настържете тиквата и да я ароматизиране с ванилията. Добавете и корите от цитрусите при нея.
Почистете и смелете бадемите в блендер, прибавете содата и отново разбъркайте за секунди.
Разбийте яйцата с миксер заедно със сол и захар до пухкава консистенция. Щом са готови, сипете тиквената смес при тях заедно с олиото. Разбийте отново.
Малко по малко добавете брашното, бакпулвера, корите от цитруси, бадемите и какаото.
Печете сместа за ароматния сладкиш за 40 мин. във фурна с вентилатор. Хубаво е тавата, в която го печете, да бъде намазнена и набрашнена. Печете до суха клечка.
Щом е готова сместа, оставете да изстине и през това време разтопете на водна баня маслото и шоколада. Залейте сладкиша.
Поръсете шоколадовия сладкиш с кокосови стърготини.
Тиквеният сладкиш с шоколадова глазура е невероятно вкусен!