Торта с рикота

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Торта с рикота
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Днес е ден за торта, торта от рикота, а поводът ще трябва да си го измислите сами"

Необходими продукти

  • рикота - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта, прибавяме сметаната и рикотата и отново разбъркваме с миксер.

Постепенно добавяме пресятото брашно с бакпулвера, ванилията и олиото. Разбиваме всичко много добре.

Прехвърляме във форма застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

Сервираме тортата топла или студена по избор със сладко, сладолед или топинг.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: