Ezine.bg»Рецепти»Паста»Малки домашни равиоли с рикота и спанак

Малки домашни равиоли с рикота и спанак

Малки домашни равиоли с рикота и спанак
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Разкошни домашни равиоли с нежна плънка от спанак и рикота."

Необходими продукти

  • брашно - 150 грама ( + още за поръсване)
  • пшеничен грис - 50 грама
  • яйца - 2 средни
  • за плънката
  • рикота - 250 грама
  • спанак - 150 грама
  • яйца - 1 брой
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • за соса
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 70 грама
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте хубаво брашното и го смесете заедно с гриса. Оформете кладенче в средата, вътре чукнете двете яйца.

Постепенно замесете меко тесто, като ако се налага, добавяйте още брашно, докато спре да лепне. Оформете тестото на топче и го завийте. Оставете да втаса за 30-тина минути.

През това време бланширайте спанака в подсолена вряща вода. След 3 минути го прецедете добре и го изстискайте допълнително, за да се премахне излишната течност.

Нарежете на ситно спанака и го смесете с яйцето и рикотата. Поръсете със сол и черен пипер.

Разделете готовото тесто на две равни части.

Вземете едната и я разплескайте върху набрашнения плот. Трябва да може да мине през машината за паста. Ако нямате такава, разточете тестото на тънка кора, която е почти полупрозрачна кора.

Сложете разточената кора върху формата за равиоли. В дупките разпределете плънката.

Ако нямате подобна форма, просто сложете плънката на равни разстояния върху кората (изберете чаша, с която ще режете равиолите).

Намокрете четка и минете по краищата на тестото - там, където ще бъдат ръбчетата на всяка равиола.

Отгоре похлупете с втората разточена кора. Притиснете леко с пръсти, за да залепнат корите. Изрежете.

Наредете готовите равиоли върху набрашнена повърхност.

Кипнете вода и сварете равиолите - когато са готови, те изплуват отгоре.

През това време направете соса за тях. Разтопете маслото и запържете в него чесъна. Пуснете вътре раволите, като разбърквате често. След няколко минути са готови.

Поднесете равиолите с масления сос, като ги поръсите с пармезан.

Малките домашни равиоли с рикота и спанак са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: