Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ньоки със спанак и рикота

Ньоки със спанак и рикота

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Ньоки със спанак и рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Едно ньоки, което ще преобърне представата ви за вкусната храна"

Необходими продукти

  • спанак - 900 г
  • рикота - 350 г
  • пармезан - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • масло - 115 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете спанака за 5 минути, охладете го и го отцедете възможно най-добре от течността.

Пасирайте го и го смесете с рикотата, пармезана, яйцата и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете брашното и замесете меко тесто. Оформете ньоки, леко ги оваляйте в брашно. Кипнете вода, подсолете я и сварете приготвените ньоки за 1-2 минути.

Отцедете и ги залейте с разтопено масло. Поръсете с пармезан и сервирайте Ньоки със спанак и рикота.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: