Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки с Рикота и тиквички

Палачинки с Рикота и тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122196
Палачинки с Рикота и тиквички1 / 2
28/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • Палачинки
  • брашно - 1 2/3 ч.ч. (250 г), обикновено
  • прясно мляко - 2 ч.ч. (500 мл)
  • яйца - 4 бр.
  • майорана - 1 с.л. на ситно
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • Плънка с Рикота
  • тиквички - 350 г, на кубчета
  • масло - 2 с.л.
  • цветове от тиквички - 24 бр.
  • рикота - 1 2/3 ч.ч. (400 г)
  • кедрови ядки - 1/2 ч.ч. (60 г), запечени
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сметана - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • пармезан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки: Брашното и прясното мляко се смесват, прибавят се яйцата и се бърка добре. Добавят се майораната и магданозът. Поръсва се със солта. Маслото се разтопява на умерена температура, където ще се правят палачинките. Готовите палачинки се слагат една върху друга и се държат в топла фурна.

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Тава за печене се маже с масло.

Плънка: Тиквичките се запържват в маслото около 10 мин. Прибавят се цветовете от тиквички, Рикотата, която може да замените с извара, боровите ядки и индийското орехче. В средата на всяка палачинка се слага 3 с.л. от плънката. Сгъват се на триъгълници.

Сгънатите палачинки се слагат в приготвената тава. Заливат се със сметаната и Пармезанът. Слага се алуминиево фолио и се пече около 10 мин. Маха се фолиото и се пече още 10 мин. или докато придобият златистокафяв цвят.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: