Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Френски палачинки с рикота

Френски палачинки с рикота

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Френски палачинки с рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 250 г
  • рикота - 250 г
  • стафиди - 1 шепа
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, яйцата, солта, захарта и разтопеното масло се смесват. Добавя се пресятото брашно и се пържат палачинки.

Приготвя се сос, като ябълките се обелват и се нарязват на много ситно. Добавя се половина пудра захар и сместа се вари 10 минути на бавен огън.

Стафидите се заливат с гореща вода и се оставят за 10 минути. Рикотата се смесва със стафидите и останалата пудра захар.

Във всяка палачинка се слага от плънката, сгъва се веднъж и после още веднъж, за да се получи триъгълник. Отгоре се поливат с ябълковия сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: