Начин на приготвяне
Приготвят се палачинки, като маслото се разтопява и леко се охлажда. Двата вида брашно се смесват със солта. Добавят се яйцата и се разбърква. Добавя се маслото и по малко се добавя водата при непрекъснато бъркане.
Покрива се с кърпа и се оставя за 5 часа в хладилника. Приготвя се карамелен сос, като захарта и водата се смесват и се загряват на среден огън. Щом захарта се разтвори, котлонът се увеличава и сместа се вари при непрекъснато бъркане, докато захарта не стане златисто кафява - около 5 минути.
Сваля се от котлона и по малко се добавя сметаната при непрекъснато бъркане. Добавя се маслото и солта и сосът се оставя да се охлади. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Маслото за плънката се разтопява и се поръсва със захарта.
Добавят се 3 супени лъжици вода и сместа се задушава под капак на среден огън 10 минути. Накрая се маха капакът, за да се изпари течността. Тестото се вади от хладилника, добавя се на тънка струйка бирата и се разбърква. Пържат се палачинки в загрят тиган, намазан с мазнина.
След като обърнете всяка палачинка, още преди да я махнете от тигана, в центъра й се слага от ябълковата плънка и краищата на палачинката се завиват към средата. Палачинките се сервират в чинии и се поливат с карамеления сос.