Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени торти»Бисквитена торта с рикота и маскарпоне

Бисквитена торта с рикота и маскарпоне

Бисквитена торта с рикота и маскарпоне
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Тази торта е уникална - съвършена симбиоза"

Необходими продукти

  • какаови бисквити - 400 г
  • маскарпоне - 500 г
  • рикота - 250 г
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • краве масло - 100 г
  • натурален шоколад - 200 г
  • нескафе - 2 ч.л.
  • какао - за поръсване /Нескуик/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето и рикотата се слагат в купа и се разбиват добре заедно със захарта, до получаване на хомогенна смес.

Млякото се загрява в касерола, прибавя се шоколадът и нескафето и се разтопява. Добавя се маслото и се разбърква до получаването на еднородна смес.

Съдът се дърпа от котлона и шоколадовият крем се оставя да изстине за кратко. Половината от соса се прибавя към крема с маскарпонето, а останалата част се оставя за потапяне на бисквитите.

На дъното на тава с падащо дъно се подреждат бисквити предварително потопени в млечната смес, една до друга на дъното и по стените на ринга.

Върху тях добре се разстила половината от 1/3 от крема с маскарпонето. Намазва се отново с крем, бисквити потопени в млечната смес и накрая останалата част от крема, като се заделя една част за измазване отстрани на бисквитената торта.

Поставя се в хладилник за поне 4-5 часа тортата с маскарпоне.

След това се изкарва ринга на формата и се измазва тортата отстрани с крем. Отгоре се поръсва с какао бисквитена торта с рикота и маскарпоне.

Вижте още вкусни идеи за бишкотена торта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: