Начин на приготвяне
Маскарпонето и рикотата се слагат в купа и се разбиват добре заедно със захарта, до получаване на хомогенна смес.
Млякото се загрява в касерола, прибавя се шоколадът и нескафето и се разтопява. Добавя се маслото и се разбърква до получаването на еднородна смес.
Съдът се дърпа от котлона и шоколадовият крем се оставя да изстине за кратко. Половината от соса се прибавя към крема с маскарпонето, а останалата част се оставя за потапяне на бисквитите.
На дъното на тава с падащо дъно се подреждат бисквити предварително потопени в млечната смес, една до друга на дъното и по стените на ринга.
Върху тях добре се разстила половината от 1/3 от крема с маскарпонето. Намазва се отново с крем, бисквити потопени в млечната смес и накрая останалата част от крема, като се заделя една част за измазване отстрани на бисквитената торта.
Поставя се в хладилник за поне 4-5 часа тортата с маскарпоне.
След това се изкарва ринга на формата и се измазва тортата отстрани с крем. Отгоре се поръсва с какао бисквитена торта с рикота и маскарпоне.
Вижте още вкусни идеи за бишкотена торта.