Начин на приготвяне
Сипете маскарпонето в купа. Добавете пудрата захар и разбийте за кратко с миксер.
В отделна купа разбийте сметаната до получаване на гъст сняг. Прибавете я при маскарпонето, като разбивате на най-ниската степен на миксер. Накрая трябва да се получи гладък сметанов крем.
Сипете ментовия сироп в прясното мляко.
Сипете от крема на дъното на голяма чиния. Отгоре наредете ред бишкоти, които сте потополи в ментовото мляко.
Върху тях разпределете от крема и отново сложете ред сиропирани бишкоти.
Накрая завършете бишкотената торта с дебел пласт крем.
Поръсете тортата с шоколадовите капки и смления шамфъстък.
Бишкотената торта с маскарпоне и мента е чудна!