Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с маскарпоне и мента

Бишкотена торта с маскарпоне и мента

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Бишкотена торта с маскарпоне и мента
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Зелени нотки и в ароматите, и във вкусовете на тези бишкотена торта - разкошна е"

Необходими продукти

  • бишкоти савоярди - 16 броя
  • шоколадови капки - 50 грама
  • маскарпоне - 250 грама
  • сметана - 200 мл
  • ментов сироп - 100 мл
  • шамфъстък - 50 грама (едро смлян)
  • прясно мляко - 100 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете маскарпонето в купа. Добавете пудрата захар и разбийте за кратко с миксер.

В отделна купа разбийте сметаната до получаване на гъст сняг. Прибавете я при маскарпонето, като разбивате на най-ниската степен на миксер. Накрая трябва да се получи гладък сметанов крем.

Сипете ментовия сироп в прясното мляко.

Сипете от крема на дъното на голяма чиния. Отгоре наредете ред бишкоти, които сте потополи в ментовото мляко.

Върху тях разпределете от крема и отново сложете ред сиропирани бишкоти.

Накрая завършете бишкотената торта с дебел пласт крем.

Поръсете тортата с шоколадовите капки и смления шамфъстък.

Бишкотената торта с маскарпоне и мента е чудна!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: