Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени торти»Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Чувайки името на бисквитената торта с шоколад и маскарпоне, просто сме нетърпеливи да опитаме парченце"

Необходими продукти

  • бисквити закуска - 400 г
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • течен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на крема за тортата. С помощта на миксер разбийте до пухкав крем готварската сметана и пудрата захар.

Отделете около 5 минути непрекъснато бъркане на максимална степен. В тази смес добавете и маскарпонето. Разбъркайте отново, този път на ръка, за да не падне обемът на сладкарския крем.

Течния шоколад разтопете на водна баня, за да стане като сироп течен.

В купичка изсипете леко затоплено прясно мляко. Вземете бисквитите и една по една ги потопете в млякото. В затопленото мляко, те ще омекнат по бързо и по-добре.

Потопените бисквити наредете в съда, в който ще бъде бисквитената торта. Аз използвах малка йенска тавичка.

Наредете един ред бисквити.

Отгоре намажете с крема от сметана и маскарпоне. Над крема с лъжица сложете течния шоколад. Старайте се да покрие цялата площ. Следва ред натопени бисквити. Отново редувайте с крем, шоколад, бисквитки, крем, шоколад, бисквити. Накрая с вършете с сладкарския крем.

Бисквитената торта с маскарпоне и течен шоколад приберете за няколко часа в хладилник и сервирайте.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: