Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на крема за тортата. С помощта на миксер разбийте до пухкав крем готварската сметана и пудрата захар.
Отделете около 5 минути непрекъснато бъркане на максимална степен. В тази смес добавете и маскарпонето. Разбъркайте отново, този път на ръка, за да не падне обемът на сладкарския крем.
Течния шоколад разтопете на водна баня, за да стане като сироп течен.
В купичка изсипете леко затоплено прясно мляко. Вземете бисквитите и една по една ги потопете в млякото. В затопленото мляко, те ще омекнат по бързо и по-добре.
Потопените бисквити наредете в съда, в който ще бъде бисквитената торта. Аз използвах малка йенска тавичка.
Наредете един ред бисквити.
Отгоре намажете с крема от сметана и маскарпоне. Над крема с лъжица сложете течния шоколад. Старайте се да покрие цялата площ. Следва ред натопени бисквити. Отново редувайте с крем, шоколад, бисквитки, крем, шоколад, бисквити. Накрая с вършете с сладкарския крем.
Бисквитената торта с маскарпоне и течен шоколад приберете за няколко часа в хладилник и сервирайте.