Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тънки блатове за торта

Тънки блатове за торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Тънки блатове за торта
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Направете страхотна торта с тънки блатове по тази рецепта"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • масло - 50 г охладено
  • брашно - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме яйцето и захарта, като разбиваме с телена бъркалка.

Меда, содата, прясното мляко и разтопеното и охладено масло ги добавяме към яйчената смес.

Цялата смес поставяме на умерено силен огън, като разбъркваме периодично, докато сместа се загрее.

Когато е готова сместа, тя трябва да стане с карамелен цвят, сваляме от огъня и оставяме на страна.

На пресятото брашно правим кладенче, в което изсипваме сместа от тенджерата.

Бъркаме с дървена лъжица, а когато се оформи тесто, прехвърляме върху плот, поръсен с брашно и месим отново до готовност.

По желание си разделяме тестото на няколко части и оформяме тънки блатове.

Печем блатовете във фурната, но внимаваме да не ги изгорим.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: