Начин на приготвяне
Смелете орехите в блендера, добавете около 3-4 с.л. от захарта и продължете да мелите.
Отделно разбийте белтъците с помощта на миксер и добавете към тях нишестето и останалата захар. Добавете разбитите белтъците към орехите и внимателно разбъркайте.
Пригответе си 5 парчета хартия и очертайте на всяко едно кръг с диаметър 20 см.
Разпределете равномерно сместа на всеки един кръг и така се оформят блатовете за тортата.
Изпечете ги в загрята на 160 градуса фурна за 10-тина минути.
Междувременно пригответе крема за тортата. Разбийте с миксер жълтъците заедно с пудрата захар. Добавете към тях прясното мляко и сложете сместа на котлона. Бъркайте непрекъснато, за да се сгъсти кремът.
Оставете да се охлади леко, добавете начупения шоколад и щом се разтопи, разбийте леко с миксер. Накрая добавете ванилията и омекналото масло.
Пристъпете към сглобяването на шоколадовата торта. Редувайте блатове и крем, а отгоре залейте с глазурата. За целта разтопете шоколада в топлото прясно мляко.
Украсете тортата Гараш по ваше желание. В случая е пореъсена със смлени орехи.
Тортата Гараш с орехови блатове е готова.