Начин на приготвяне
В топло прясно мляко се сипва захар и разтворимо кафе, разбърква се на еднородна смес.
Приготвя се кремът, като в купа с миксер се разбива студено прясно мляко и 3-4 пакет от крем ванилия без варене.
Разбива се минута-две и добавяме заквасена сметана и течен шоколад.
Разбива се още малко, докато сгъсти и кремчето е готово.
Във форма за еднократна употреба се нареждат 10 бишкоти, потопени за секунди в разтвореното кафе.
Отгоре покриваме с половината крем, редим втори ред бишкоти и покриваме с малко крем, да остане и за шприцоване.
Оставя се 5 часа в хладилника.
Изважда се, обръщаме в голяма чиния, отгоре се шприцова с останалия крем и поръсваме с какао.
Оставям лесната бишкотена торта за 1 нощ да стегне.
Бързо, вкусно и лесно - обичам тези рецепти!
Да ви е сладко!