Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта с бишкоти, течен шоколад и заквасена сметана

Торта с бишкоти, течен шоколад и заквасена сметана

Торта с бишкоти, течен шоколад и заквасена сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Мекичка и много вкусна бишкотена торта с течен шоколад"

Необходими продукти

  • бишкоти - 20 бр.
  • за потапяне
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 1 с.л.
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • крем
  • заквасена сметана - 370 г
  • течен шоколад - 200 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • крем ванилия - без варене 3 от пакета
  • какао - поръсване с тъмно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се сипва захар и разтворимо кафе, разбърква се на еднородна смес.

Приготвя се кремът, като в купа с миксер се разбива студено прясно мляко и 3-4 пакет от крем ванилия без варене.

Разбива се минута-две и добавяме заквасена сметана и течен шоколад.

Разбива се още малко, докато сгъсти и кремчето е готово.

Във форма за еднократна употреба се нареждат 10 бишкоти, потопени за секунди в разтвореното кафе.

Отгоре покриваме с половината крем, редим втори ред бишкоти и покриваме с малко крем, да остане и за шприцоване.

Оставя се 5 часа в хладилника.

Изважда се, обръщаме в голяма чиния, отгоре се шприцова с останалия крем и поръсваме с какао.

Оставям лесната бишкотена торта за 1 нощ да стегне.

Бързо, вкусно и лесно - обичам тези рецепти!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: