Начин на приготвяне
В купа се разбиват жълтъци, захар, царевично нишесте и се добавя на части студено прясно мляко, като се разбърква до рядка каша.
Постая се тенджерката на умерен огън, когато видим че завира се намалява на 3 и се разбърква непрекъснато, докато сгъсти.
Сваля се кремът и добавяме масло да се разтопи, прехвърля се в нова купа и покриваме с фолио да не хване коричка.
Когато се охлади, прибавяме заквасена сметана, кора от лимон и се разбърква до еднородна смес.
В тава се сипват 3 с.л. крем на дъното отгоре, ред бисквити топени за секунди в сок от череши и покриваме с част от крема. Така се нареждат 4 реда, като се завършва с крем и оставяме да стегне в хладилника.
След 3 часа бисквитената торта се нарязва на квадрати, поръсва се с шоколадови пръчици и сервираме. Вкусотия, да ви е сладко!