Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с течен шоколад

Бишкотена торта с течен шоколад

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Бишкотена торта с течен шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Съществуването на такива божествени сладкиши, като тази великолепна бишкотена торта с течен шоколад е поредното доказателство, че има Рай"

Необходими продукти

  • бишкоти - 24 бр. Савоярди
  • крема сирене - 125 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • сметана - 300 мл течна
  • пудра захар - 3 с.л.
  • течен шоколад - 300 г
  • прясно мляко - смесено с 1 ампула ром
  • За заливката
  • шоколад - 50 г натурален
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте течната сметана. В отделен съд смесете крема сиренето с пудрата захар. Разбъркайте добре. Прибавете заквасената сметана и течния шоколад. Разбъркайте отново, за да получите пухкав крем. Сипете разбитата течна сметана и разбъркайте.

Потопете бишкотите в прясното мляко с рома и ги наредете на дъното на правоъгълна форма. Изсипете върху тях половината крем. Покрийте с втори пласт бишкоти и ги залейте с останалия крем. След това сложете тортата в хладилника.

Пригответе заливката, като смесите продуктите и ги сложите на слаб огън. Разбъркайте добре докато получите гладка смес. Изчакайте да се охлади и залейте тортата с него.

Сложете бишкотената торта в хладилника, докато стане време за сервиране.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

gema
gema
ne razbrah,koi produkti se smesvat psledno,sled kato veche sa smeseni vsichki i kakvo shte se poluchi kato gi zatoplim,kakvo stava s technata smetana kato se zatopli
06.06.2015 23:53