Начин на приготвяне
За тази бърза и вкусна бишкотена торта ще ви трябва форма със свалящ се борд 24-26см.
Нарежете 10-12 бишкоти на две половини, които ще ви трябват за борд на тортата с бишкоти.
Направете крема, като затоплите 600 мл от прясното мляко, захарта и ванилията.
В друг съд разбийте яйцата и прибавете към тях брашното. Разбъркайте до хомогенна смес и добавете останалото 100 мл мляко.
Щом млякото загрее и захарта се стопи, прибавете към тях яйчената смес на тънка струя, бъркайки.
Варете крема на слаб котлон, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти.
Щом кремът е готов, го отстранете от котлона и прибавете маслото. Разбъркайте, докато се усвои.
Разделете крема в две купи и прибавете към единия крем белия, а към другия черния шоколад.
Разбъркайте, докато шоколадите се разтопят и вече може да сглобите тортата.
Наредете нарязаните бишкоти Савоярди по ръба на формата, като предварително ги потапяте в прясно мляко.
След това запълнете плътно и дъното.
Върху бишкотите разпределете първо единия крем.
Наредете втори ред бишкоти или бисквити и завършете с другия крем.
Избрах да декорирам тортата само с леко запечен на сух тиган филиран бадем, но вие може да импровизирате според вкуса ви.
Приберете шоколадовата торта в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Най-хубава е на следващия ден.
Бон Апети с моята бишкотена торта два шоколада!