Начин на приготвяне
Пригответе си форма с ринг с диаметър 26 см.
Започва се с крем 1, като се разбърква пуднигът в 100 мл прясно мляко, а останалото със захарта сложете на котлона да загрее.
Сипете пудинга и на слаб огън се бърка с телена бъркалка, докато сгъсти.
Свалете го и добавете маслото да се разтопи. Прехвърлете крема в стъклена купа и отгоре се покрива с фолио.
Оставете да се охлади. Отделно се разбива с миксер сметана и смесвате с пудинга - готово е.
Крем 2 се приготвя без варене, в съд сипете студено прясно мляко и крем с вкус на ягода.
Разбърква се добре и добавете един намачкан на пюре банан. Ако се получи по гъсто кремче, го разредете с малко прясно мляко.
На дъното на формата наредете един ред бисквити, топени за секунда в прясно мляко, отгоре сипете част от крема с пудинг.
Сложете втори ред бишкоти, също топени в прясно мляко и ползвайте резенчета банан за пълнеж.
Сипете целия ягодов крем и наредете още един ред бишкоти.
Завършете с пудинга и оставете вкусната бишкотена торта в хладилника да стегне.
Загрява се масло и готварска сметана, добавете парчета шоколад и се бърка на гладка смес. Сипва се в хартиена фунийка и се очертава спирала.
Украсете с розички и конфети. Охладете поне 1 нощ и тогава срежете бишкотената торта с два вида крем.
Светли ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!