Начин на приготвяне
Добре почистените листа спанак и грахът се отцеждат. Пасират се и се объркват със изварата. Сместа се слага на умерен огън, подправя се с индийско орехче, черен пипер и сол, слага се 30 г масло и се бърка до изпаряване на излишната вода.
Към спаначената смес се добавят скаридите и кашуто. Отстранява се от котлона и се слагат яйцата, брашното, половината пармезан и при нужда 2-3 с.л. галета.
Бъркайте до получаването на смес, която запазва формата си. От нея се оформят малки топки, които се варят в съд с подсолена вряла вода, докато изплуват на повърхността.
Ньоките се отцеждат от излишната течност, поръсват се с пармезан и се поднасят топли със салата по избор. Преди сервиране се заливат с малко разтопено масло.