Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Аранчини с пармезан и моцарела

Аранчини с пармезан и моцарела

Аранчини с пармезан и моцарела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Вкусни оризови кюфтенца с пълнеж от моцарела Изкушение, което си заслужава да бъде опитано"

Необходими продукти

  • ориз - 200 грама
  • яйца - 4 броя
  • моцарела - 125 г
  • пармезан - 1 ч.ч. (настърган)
  • олио - за пържене
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сварете, след което оставете да се охлади.

Добавете към него две от яйцата, посолете и разбъркайте. Сипете пармезана и отново разбъркайте хубаво.

В дълбок тиган загрейте достатъчно количество олио.

Оформете оризовата смес на малки топки. В средата на всяка една сложете резен моцарела.

Разбийте останалите две яйца в подходяща купичка.

Потопете всяко оризово кюфте първо в яйцата, след това в галетата.

Изпържете ги до готовност и поднесете с подходяща свежа салата.

Аранчините с пармезан и моцарела са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: