Ezine.bg»Рецепти»Пица»Вита пица с моцарела и пармезан

Вита пица с моцарела и пармезан

Вита пица с моцарела и пармезан
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
21/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Една много, много вкусна пица, с която да поглезите цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - около 300 г
  • вода - 150 мл (хладка)
  • мая - 15 г прясна
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • моцарела - 200 - 300 г рендосана
  • пармезан - 2 с.л.на прах
  • доматен сос - около 1 ч.ч.
  • босилек - сушен и свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете маята във водата заедно със захарта и я оставете настрана.

Изсипете брашното на плота и направете кладенче - в него изсипете зехтина, водата, солта и активиралата се мая.

Замесете меко тесто, прехвърлете го в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно олио.

Оставете го за малко настрана и след това го разточете на тънък правоъгълник. Разрежете го по дължина на няколко ленти.

Рендосайте на едро ренде по дългата страна моцарела и навийте на стегнато руло, а след това на охлюв.

Направете същото и с останалите продукти - наредете всички охлювчета в леко намазнена тава.

Намажете ги с доматен сос и поръсете с босилек, пармезан и малко зехтин.

Печете вкусната пица на 180 °C за около 35 минути.

Поднесете я с различни сосове по избор.

Витата пица с моцарела и пармезан е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: