Начин на приготвяне
Добавете маята във водата заедно със захарта и я оставете настрана.
Изсипете брашното на плота и направете кладенче - в него изсипете зехтина, водата, солта и активиралата се мая.
Замесете меко тесто, прехвърлете го в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно олио.
Оставете го за малко настрана и след това го разточете на тънък правоъгълник. Разрежете го по дължина на няколко ленти.
Рендосайте на едро ренде по дългата страна моцарела и навийте на стегнато руло, а след това на охлюв.
Направете същото и с останалите продукти - наредете всички охлювчета в леко намазнена тава.
Намажете ги с доматен сос и поръсете с босилек, пармезан и малко зехтин.
Печете вкусната пица на 180 °C за около 35 минути.
Поднесете я с различни сосове по избор.
Витата пица с моцарела и пармезан е много вкусна.