Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шкембе с пармезан и домати

Шкембе с пармезан и домати

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Шкембе с пармезан и домати
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"А шкембе с пармезан опитвали ли сте?"

Необходими продукти

  • шкембе - 500 грама телешко (сварено)
  • домати - 400 г смлени от консерва
  • пармезан - 100 грама (настърган)
  • доматен концентрат - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки ленти предварително свареното шкембе.

Наситнете лука и го задушете в загретия зехтин.

След 2-3 минути прибавете шкембето и пуснете 1 дафинов лист. Посолете и сипете чашка топла вода.

Сложете капака и задушавайте до пълно омекване на лука. След това прибавете доматения концентрат и доматите, пуснете щипка захар.

Сипете още една чашка топла вода.

Гответе около 20 минути и малко преди да свалите от огъня, поръсете с пармезан и малко пипер.

Шкембето с пармезан и домати е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: