Начин на приготвяне
Измийте пилешките дробчета, изчистете и нарежете на хапки. Сложете ги в касерола с вода и ги кипнете на котлона. Излейте водата, измийте дробчетата и заделете.
Измийте чушките и моркова. Нарежете ги на пръчици. Лука обелете и нарежете на полумесеци. Него заделете. Обелете гъбите и нарежете на 4 парчета. Да са по-едри.
В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л олио. Сложете гъбите и запържете до златисто. Извадете и заделете.
Сложете чушките и моркова. Пържете около 7-8 минути и добавете дробчетата. След няколко минути върнете гъбите в тигана и сложете лука.
Разбъркайте апетитните дробчета по селски и захлупете с капак, за да се задуши за кратко.
Малко преди да изключите, добавете солта, черния пипер и чубрицата. Изключете и сервирайте вашите дробчета по селски на тиган топли.
Коментари