Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дробчета по селски на тиган

Дробчета по селски на тиган

Дробчета по селски на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
30/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"В случая - апетитът идва с дробчетата по селски"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 250 г
  • гъби - 10 бр.
  • чушки - по 1/2 бр. зелена, червена, жълта
  • лук - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките дробчета, изчистете и нарежете на хапки. Сложете ги в касерола с вода и ги кипнете на котлона. Излейте водата, измийте дробчетата и заделете.

Измийте чушките и моркова. Нарежете ги на пръчици. Лука обелете и нарежете на полумесеци. Него заделете. Обелете гъбите и нарежете на 4 парчета. Да са по-едри.

В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л олио. Сложете гъбите и запържете до златисто. Извадете и заделете.

Сложете чушките и моркова. Пържете около 7-8 минути и добавете дробчетата. След няколко минути върнете гъбите в тигана и сложете лука.

Разбъркайте апетитните дробчета по селски и захлупете с капак, за да се задуши за кратко.

Малко преди да изключите, добавете солта, черния пипер и чубрицата. Изключете и сервирайте вашите дробчета по селски на тиган топли.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз изпържвам дроба с брашно и в същата мазнина зеленчуците....Задължително слагам 1 дафинов лист + 2-3 скилидки чесън
19.08.2022 10:13
5
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Апетитно ястие с много добър краен резултат!
30.08.2020 14:30
1
Покажи всички подкоментари