Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пилешки дробчета с лук на тиган

Пилешки дробчета с лук на тиган

НикиНики
Новак
2358423k
Пилешки дробчета с лук на тиган
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Класическо мезе от пилешки дробчета с лук на тиган - няма второ такова"

Необходими продукти

  • дробчета - 1 кг
  • червен пипер - 5 бр.
  • лук - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата са едно от най-предпочитаните мезета за бира или вино.

Предлагани в най-различни варианти.

Пиперът предварително измиваме и почистваме от дръжките, изпичаме го и оставяме да се задуши.

Почистваме и измиваме дробчетата, оставяме ги в гевгир да се отцедят.

Лука и чесъна нарязваме на лентички, почистения пипер също.

В дълбок тиган нагорещяваме мазнина, сипваме дробчетата и пържим.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Добаваме, лука, чесъна и пипера.

Готвим ястието под капак, докато почти изври сосът.

Разбъркваме от време на време.

Щом ястието е готово, отнемаме от котлона, поръсваме кашкавала и разбъркваме.

Поднасяме нашите пилешки дробчета с лук на тиган топли с резенчета лимон и студено питие!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Да!Изчезнаха за миг:)
01.09.2020 16:29
1
Геновева
Геновева
Вкуснии
01.09.2020 13:58
1