Начин на приготвяне
Дробчетата са едно от най-предпочитаните мезета за бира или вино.
Предлагани в най-различни варианти.
Пиперът предварително измиваме и почистваме от дръжките, изпичаме го и оставяме да се задуши.
Почистваме и измиваме дробчетата, оставяме ги в гевгир да се отцедят.
Лука и чесъна нарязваме на лентички, почистения пипер също.
В дълбок тиган нагорещяваме мазнина, сипваме дробчетата и пържим.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Добаваме, лука, чесъна и пипера.
Готвим ястието под капак, докато почти изври сосът.
Разбъркваме от време на време.
Щом ястието е готово, отнемаме от котлона, поръсваме кашкавала и разбъркваме.
Поднасяме нашите пилешки дробчета с лук на тиган топли с резенчета лимон и студено питие!
Коментари