Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешки дробчета с лук и домати на фурна

Пилешки дробчета с лук и домати на фурна

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074691831702
Пилешки дробчета с лук и домати на фурна
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
27/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пилешки дробчета с лук и домати на фурна - страхотно мезе за бира са, да знаете"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • домати - 1 бр. (голям)
  • лук - 2 глави
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се накисват в студена вода с оцет за 2 часа, след което се почистват, измиват и оставят в гевгир да се отцедят.

Доматът се настъргва на едро ренде и към него се добавя чаена лъжичка захар.

Лукът се нарязва на полумесеци.

Дробчетата се прехвърлят в тавичка и се овкусяват със солта и подправките. Заливат се с малко количество олио и се разбъркват добре.

Към тях се добавят доматите и лука и всичко се разбърква много добре.

Тавата се завива с фолио и се слага в предварително загрята на 200 °C фурна за 30 минути, след което фолиото се маха и дробчетата се пекат още 10-15 минути, като периодично се разбъркват.

Преди поднасяне се поръсват пилешки дробчета с лук и домати на фурна с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: