Начин на приготвяне
Пилешките дробчета се накисват в студена вода с оцет за 2 часа, след което се почистват, измиват и оставят в гевгир да се отцедят.
Доматът се настъргва на едро ренде и към него се добавя чаена лъжичка захар.
Лукът се нарязва на полумесеци.
Дробчетата се прехвърлят в тавичка и се овкусяват със солта и подправките. Заливат се с малко количество олио и се разбъркват добре.
Към тях се добавят доматите и лука и всичко се разбърква много добре.
Тавата се завива с фолио и се слага в предварително загрята на 200 °C фурна за 30 минути, след което фолиото се маха и дробчетата се пекат още 10-15 минути, като периодично се разбъркват.
Преди поднасяне се поръсват пилешки дробчета с лук и домати на фурна с магданоз.