Начин на приготвяне
В тиган се сипва олио, в което най-напред се запържват морковът и лукът. Към тях се прибавя месото, нарязано на хапки.
Може да се сипе и малко вода, за да не загори. Оставя се да се задуши за няколко минути.
След това към ястието се добавят подправките и доматеното пюре. Разбърква се добре, оставя се за още 5 мин. и се маха от котлона.
След приготвянето на соса на вкусния кебап.
В удобен съд се затоплят маслото и олиото. Към тях се добавя брашното, запържва се леко. Прибавят се водата и прясното мляко. Разбърква се добре, докато се сгъсти. Овкусява се и сос Бешамел е готов.
Следва сглобяването на султан кебапа. В купа се слагат две от корите. Нека краищата им да висят свободно. Слага се част от готовата плънка, над която краищата се събират. Обръща се в предварително намазнена тава. Трябва да се получи топка.
Същата процедура се повтаря още три пъти. Получените топки се заливат със соса и се поръсват с настърган кашкавал.
Султан кебапът по оригинална рецепта се пече в предварително затоплена фурна на 200 градуса за около половин час или до придобиване на златист загар.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и рецептите ни за лазаня със сос бешамел или мусака със сос бешамел.
Коментари