Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Класическо Пиле Фрикасе

Класическо Пиле Фрикасе

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Класическо Пиле Фрикасе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
26/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Обожаваме класическото пиле фрикасе, а вие?"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - лимонов сок
  • масло - 50 грама
  • магданоз - половин връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето и го сварете. След това обезкостете пилето и накъсайте месото на парченца.

Запържете брашното в загрятото масло. С непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и след това - пилешкия бульон.

Добавяйте постепенно бульона, защото трябва да се получи сос с гъста консистенция.

Щом заври сосът, добавете пилешкото месо и овкусете със сол, пипер и лимонов сок.

Бъркайте около 10-тина минути и махнете фрикасето от котлона. Поднесете порциите, поръсени с пресен магданоз.

Класическото Пиле Фрикасе е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана страхотно фрикасе, записвам си рецептата в любими. А дали може да стане с друг вид месо, освен с пиле? Питам за един приятел :)
26.04.2023 14:04
Анонимен
Анонимен
Много сполучливо фрикасе с пилешко, даже децата го харесаха.
28.03.2023 11:58
1