Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Класическо Пиле Фрикасе

Класическо Пиле Фрикасе

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Класическо Пиле Фрикасе1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Обожаваме класическото пиле фрикасе, а вие?"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - лимонов сок
  • масло - 50 грама
  • магданоз - половин връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето и го сварете. След това обезкостете пилето и накъсайте месото на парченца. Някои предпочитат месото за фрикасето да е на по-малки парченца, но аз лично предпочитам по-голями. Въпрос на вкус.

Запържете брашното в загрятото масло. С непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и след това - пилешкия бульон. Не трябва да има бучки, затова трябва да се разбърка много добре.

Добавяйте постепенно бульона, защото трябва да се получи сос с гъста консистенция.

Щом заври сосът, добавете пилешкото месо и овкусете със сол, пипер и лимонов сок.

Ако желаете, можете да си добавите и малко гъби към вашето фрикасе, които предварително сте запържили в малко масло. Получава се страхотно ястие.

Бъркайте около 10-тина минути и махнете пилешкото фрикасе от котлона.

Поднесете порциите, поръсени с пресен магданоз.

Класическото Пиле Фрикасе е готово.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за фрикасе.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана страхотно фрикасе, записвам си рецептата в любими. А дали може да стане с друг вид месо, освен с пиле? Питам за един приятел :)
26.04.2023 14:04
1
Анонимен
Анонимен
Много сполучливо фрикасе с пилешко, даже децата го харесаха.
28.03.2023 11:58
3