Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките гърди, разрежете ги по средата хоризонтално с помощта на нож. Посолете и поръсете със сол и черен пипер от двете страни.
В тиган разтопете маслото и прибавете нарязаните на ситно пресен лук и гъби, запържете, докато останат на мазнина, и оставете да се поохлади сместа.
Върху всяко разтворено пилешко филе поставете по едно парче кашкавал и шунка едно върху друго. С лъжица поставете от запържената смес върху тях в редица по средата им.
Затворете пилешките гърди и ги защипете с дървени клечки за зъби, поставете ги в тава с размери 20х20.
За соса разтопете маслото и добавете брашното, запържете до еднородна смес за кратко. На тънка струя към тях налейте прясното мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте и залейте пълненото пилешко филе със соса, отгоре поръсете с настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз.
Поставете тавата с пълненото пилешко филе със сос в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 50 минути.