Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнено пилешко бутче в було

Пълнено пилешко бутче в було

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Пълнено пилешко бутче в було1 / 2
08/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Специално пилешко за специалните моменти, което ще обере овациите на гостите"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • свинско було - 2 бр.
  • лют чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 100 г
  • За микса
  • сух магданоз - ½ ч.л.
  • целина - ½ ч.л.
  • чубрица - ½ ч.л.
  • чесън на прах - 2 щипки
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за микса се смесват в малка купичка и с него се подправят обезкостените и начукани пилешки бутчета.

Върху две бутчета се разпределят нарязаните на кубчета кашкавал и бекон и ситно накълцаните люти чушки и счукания чесън.

Покриват се с другите две бутчета и поотделно се завиват с було.

Пекат се на скара с дървени въглища (или на електрическа скара) около 10 – 15 минути от всяка страна, или докато булото стане златистокафяво.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: