Начин на приготвяне
Нарежете доматите на кубчета, а чушките изчистете от семките, разделете ги на няколко ленти и след това ги наситнено (но да не са твърде ситно нарязани).
Наситнете лука и го запържете в предварително загрята мазнина - 2 с.л. масло и 2 с.л. олио.
Добавете половината от доматите и всички нарязани чушки (лютата чушка е задължителна, а ако не обичате люти такива - добавете само част от нея).
Запържете, след което задушете за около 5 - 10 минути.
Разбийте едното от яйцата със сол на вкус и щипка черен пипер, сипете я при задушените в тигана зеленчуци. Разбъркайте.
Добавете другата половина от доматите и отново задушете за 5 минути.
С помощта на лъжица направете 3 гнезда - чукнете яйцата в тях, като внимавате да останат цели и да не се разлеят с останалите продукти.
Задушете така за около 10 минути, след което смъкнете от котлона.
Традиционно менемен се серира за консумация директно от тигана.
Да ви е сладко.
Коментари