Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Менемен с печени чушки

Менемен с печени чушки

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
77307180601
Менемен с печени чушки
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 5
09/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Миш маш, ама турски - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • лук - 1 голяма глава
  • печени чушки - 400 г белени
  • домати - 2 бр. (големи)
  • яйца - 5 бр. (+ 1 белтък)
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред си подготвяме печените чушки нашия менемен. В моя случай са от фризера и ги изкарвам вечерта, за да се отпуснат и на сутринта ги нарязвам на ленти. Чушките са домашни и смесени зелени и червени.

Главата кромид лук се почистват и нарязва на полумесеци. Доматите трябва да са пресни, тях обелвам по следния начин.

В чиния слагам вода на дъното, на доматите правя прорези на кръст или около целият домат, зависи колко твърд е.

След това ги поставям в чинията с вода и пъхам в микровълновата фурна за 1 минута. Изкарвам и изчаквам още една минута. Ципите се отделят много лесно, а домата остава свеж. Тях нарязвам на кубчета.

В тиган загряваме олио, колкото да покрие дъното. Изсипваме кромида и пържим до промяна на цвета, добавяме печените белени чушки и разбъркваме.

Нямат нужда от допълнително готвене, защото вече са преминали термична обработка и добавяме доматите, разбъркваме и подготвяме яйцата.

Всички яйца счупвам поотделно, за да няма някое развалено.

Прибавих останалият ми белтък от застройката на зелена зеленчукова супа.

След като изсипем яйцата в тигана разбъркваме миш маша и овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Може да сервирате менемен с печени чушки с натрошено сирене и пресен магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: