Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Класически турски менемен

Класически турски менемен

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Класически турски менемен
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Не ви трябва да ходите надалеч, за да опитате вкусен Менемен - ето ви рецептата, пригответе си го сами"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на кубчета, а чушките изчистете от семките, разделете ги на няколко ленти и след това ги наситнено (но да не са твърде ситно нарязани).

Наситнете лука и го запържете в предварително загрята мазнина - 2 с.л. масло и 2 с.л. олио.

Добавете половината от доматите и всички нарязани чушки (лютата чушка е задължителна, а ако не обичате люти такива - добавете само част от нея).

Запържете, след което задушете за около 5 - 10 минути.

Разбийте едното от яйцата със сол на вкус и щипка черен пипер, сипете я при задушените в тигана зеленчуци. Разбъркайте.

Добавете другата половина от доматите и отново задушете за 5 минути.

С помощта на лъжица направете 3 гнезда - чукнете яйцата в тях, като внимавате да останат цели и да не се разлеят с останалите продукти.

Задушете така за около 10 минути, след което смъкнете от котлона.

Традиционно менемен се серира за консумация директно от тигана.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може и без суджук
06.07.2023 14:48
Анонимен
Анонимен
Това се прави с телешко кайма или суджук
01.04.2023 18:29