Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцата в куша. Добавете скира и изварата към сместа и разбъркайте до еднородна смес.
Овкусете сместа със солта и черния пипер, или други подправки по желание.
Измийте чушките добре, разрежете ги на половинки и премахнете семките и дръжките. Напълнете всяка половинка с получената смес от изварата и яйцата.
Наредете пълнените чушки в тава за печене и ги поставете в предварително загрята фурна. Печете около 30 минути при 200°C.
Поръсете пълнените чушки с яйца и извара с настъргания кашкавал (или моцарела) и върнете тавата във фурната за още 10 минути, за да се разтопи кашкавала.
Поднесете готовите пълнени чушки топли, поръсени с пресен магданоз.
Вижте също как да си направите страхотен сос за вашите пълнени чушки и опитайте непременно тези пълнени чушки с кайма и ориз.