Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с яйца и извара за тънка талия

Пълнени чушки с яйца и извара за тънка талия

Пълнени чушки с яйца и извара за тънка талия
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Прекрасна идея за леки и вкусни пълнени чушки за летните дни и не само."

Необходими продукти

  • натурален скир - 1 кофичка от 400 г
  • нискомаслена извара - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • чушки - 10 броя
  • настърган кашкавал - 50 г
  • магданоз - за поръсване
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата в куша. Добавете скира и изварата към сместа и разбъркайте до еднородна смес.

Овкусете сместа със солта и черния пипер, или други подправки по желание.

Измийте чушките добре, разрежете ги на половинки и премахнете семките и дръжките. Напълнете всяка половинка с получената смес от изварата и яйцата.

Наредете пълнените чушки в тава за печене и ги поставете в предварително загрята фурна. Печете около 30 минути при 200°C.

Поръсете пълнените чушки с яйца и извара с настъргания кашкавал (или моцарела) и върнете тавата във фурната за още 10 минути, за да се разтопи кашкавала.

Поднесете готовите пълнени чушки топли, поръсени с пресен магданоз.

Вижте също как да си направите страхотен сос за вашите пълнени чушки и опитайте непременно тези пълнени чушки с кайма и ориз.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: