Начин на приготвяне
Обелете и нарежете тиквичките на ивици, а после на малки кубчета. В тиган загрейте половината от олиото и прибавете тиквичките, пържите до лека промяна на цвета. Добавете брашното и разбъркайте, запържете за кратко и премахнете пържените тиквички от него настрани.
Налейте останалото олио в тигана, добавете ситно нарязания лук и запържвате до лек златист цвят. Прибавете каймата и пържите при непрекъснато бъркане, докато каймата стане на кафяви гранули. Посолете ако е нужно, поръсете с черен пипер и прибавете доматеното пюре, разбъркайте и премахнете от огъня.
В тава, разпределете равномерно тиквичките и поръсете с половината настърган кашкавал. Отгоре разпределете запържената кайма. Нарежете доматите на тънки филийки и ги наредете върху каймата, посолете доматите на вкус. Отделно разбийте яйцата, добавете ситно нарязания магданоз и прясното мляко, посолете на вкус.
Залейте така наредената запеканка с яйчената смес равномерно и поръсете с останалия настърган кашкавал отгоре. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златиста кашкавалена коричка отгоре.