Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги сваряваме, а после ги обелваме, докато са още горещи. След като изстинат, нарязваме картофите на дребни кубчета или ги настъргваме на едро ренде.
В намазнена тавичка редим ред картофи, ред натрошено сирене и заливаме с разтопеното краве масло.
Приготвяме заливка от леко разбитите яйца, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Заливаме ястието с 2/3 от тази заливка слагаме огретенът със сирене да се пече около 20 минути във фурната.
Заливаме и останалата 1/3 част от заливката върху горещото ястие и слагаме нашия картофен огретен по селски да се пече отново, докато започне да се зачервява.
Поднасяме готовия картофен огретен с редена салата или кисело мляко.
Да ви е сладко.