Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Гъше месо»Гъска по селски с гречка

Гъска по селски с гречка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Гъска по селски с гречка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Интересна комбинация от гъше месо и гречка - опитайте, оценете и споделете с приятели"

Необходими продукти

  • гъска - 500 г
  • гречка - 1 ч.ч.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 4 бр.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд.

Наливаме малко вода и варим до полуготовност. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, добавяме ситно нарязания лук и нарязаните на пръчици моркови.

Сваряваме гречката и сипваме при месото, заливаме със сметана и печем във фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: