Леща по селски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Леща по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3
"Магията на селската кухня"

Необходими продукти

  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • свинска кайма - 500 гр.
  • моркови - 2 бр.
  • леща - 250 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се сипва в тенджера. Когато се загрее се слагат нарязаните на дребно глави лук, каймата, запържва се. Прибавят се нарязаните моркови, 2 - 3 чаши студена вода и се слага лещата, сол и пипер.

Оставя се на тих огън за минимум 35 мин. , като се разбърква от време на време. Ако няма много вода се добавя.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мариана
мариана
доПЕПИ, няма такава нещо когато лещата се вари със сол е по вкусна , дори и без кайма
23.11.2013 11:38
1
пепи
пепи
като сложиш на суровата леща сол ще има да чакаш да ти се свари ще тропа до второто пришествие
13.09.2013 21:29
Georgi
Georgi
Баси - това мусака ли е или леща - 500 грама кайма???
Това не е по селски - по хайдушки е.
21.07.2013 21:16
1