Леща чорба по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Леща чорба по турски
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • леща - 1 в.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр. малък
  • червен пипер - 1 непълна ч.л.
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте лещата.

Преместете в подходяща малка тенджера, сипете вода, която да покрива добре лещата (2 пръста вода над лещата) и сложете на котлона да заври.

След като заври около 5 минути, прецедете и изхвърлете водата, а лещата преместете в друг съд или използвайте друг подходящ съд, в който сте загрели олиото и запържете наситнения лук и морков.

Сипете лещата, червения пипер и солта, долейте водата и оставете супата от леща да покъкри около 20 - 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: