Начин на приготвяне
Нарежете морковите и гъбите на големи парченца и ги измийте.
Настържете лука на ситно и го запържете с морковите за няколко минути в дълбок тиган.
Сипете доматеното пюре и настъргания предварително чесън.
Сипете малко водичка.
Добавете гъбите и ги пържете още няколко минути.
Разтворете зеленчуковата подправка в 1.2 л вода и я изсипете заедно с розмарина и солта.
Оставете гъбената супа на котлона за още 30 минути.
Разбийте жълтъците с киселото мляко, солта и лимоновия сок.
Налейте в нея два черпака от бульона и след това изсипете застройката в супата.
Разбъркайте я добре и я овкусете с подправки на вкус.
Гъбената супа по средиземноморски е много вкусна.