Начин на приготвяне
Зеленият боб се почиства, като се отрязват двете крайчета на всяка шушулка и се измива.
И след това се нарязва на парчета с големина около 2 см. Поставя се бобът в тенджера с вряла вода и се слага да ври за около 5 минути.
След това се отцежда от водата.
В тиган се поставя предварително нарязаният на ситно лук и нарязаният на дребно морков с олиото, да се запържат. Може да се добавят няколко лъжици вода и да се задушат зеленчуците.
В тенджерата, в която ще готвим супата със зелен фасул, поставяме омекналия зелен боб, омекналите лук и морков. Добавя се вода около литър и двеста и подправете с продправките черен, червен пипер и сол по ваш вкус. Оставете да поври 20 минути
В купа счупете яйцата и прибавете киселото мляко. Нарежете и прибавете зелените подправки магданоз и копър и ги прибавете към яйчената смес. Разбъркайте с помощта на вилица. Добавете щипка лимонтузу.
След изключвате на селската супа, оставете я на страна за 5 минути и с черпака изсипвайте на тънка струйка при яйцата и киселото мляко четири черпака, като разбърквате непрекъснато и енергично.
След това яйчената смес върнете към супата от зелен боб.